Linux på din Raspberry Pi

Linux Raspberry Pi

En Raspberry Pi kan bruges til rigtigt mange ting, men i og med at det er en meget billig måde at få en lille maskine til at køre der hjemme, så er det at installere et Linux operativsystem på den et af de oplagte valg. Det vægter selvfølgelig også posivt, at en Raspberry Pi hverken larmer eller bruger specielt meget strøm – til gengæld går man lidt på kompromis med computerkraften i forhold til eksempelvis en Intel NUC, som dog også koster væsentligt mere.

Der er flere muligheder at vælge imellem, hvis man ikke har lyst til at bruge det officielle image fra Raspberry Pi selv. Næsten alle de populære Linux distributioner har en arm udgave, som er nødvendig for at det kan afvikles på en Pi. Listen er lang og inkluderer blandt andet Debian, Ubuntu, Manjaro, Kali Linux, Kano OS, Gentoo og Fedora. Er man mere til BSD, så har FreeBSD og OpenBSD også understøttet Raspberry Pi i mange år efterhånden. Det kan være en god ide lige at undersøge, om lige præcis den Raspberry Pi-model som du har er understøttet, men fra Raspberry 3 og frem, er det som regel ganske lige til.

De forskellige distributioner har som regel ganske gode guides til hvordan man installere Linux på sin Raspberry Pi, men et godt udgangspunkt kan også være at gøre brug af Raspberry Pis officielle software Rasberry Pi Imager, til at installere på dit valgte medie. Præcis hvor nemt det er, kan du se i videoen herunder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *